top of page
Foto del escritorDiari Comarcal / ADMIN

Benicarló camina cap a un projecte de ciutat més humà, sostenible i participatiu.


L'alcadessa de Benicarló, Xaro Miralles, i la segona tinent d'Alcaldia, Marta Escudero, han fet balanç dels dos primers anys de la legislatura. L'equip de govern treballa en la consecució d'un model de ciutat dinàmic, productiu i centrat en la millora de la qualitat de vida de les persones.


L'equip de govern de l'Ajuntament de Benicarló, resultat del pacte entre el PSPV-PSOE i Compromís-ERPV, ha explicat avui els esforços que ha invertit en aconseguir un Benicarló basat en un projecte que contempla quatre grans eixos de treball: la definició d'un model de ciutat humà i sostenible, la compatibilitat d'aquest model amb el creixement i el desenvolupament productiu, l'atenció als sectors socials més desafavorits i el reforçament de les relacions entre la ciutadania i l'Ajuntament. Aquesta és la principal conclusió del balanç de treball que, a l'equador de la legislatura, han fet avui l'alcaldessa de la ciutat, Xaro Miralles, i la segona tinent d'Alcaldia, Marta Escudero.

«Estem treballant colze a colze amb l'únic objectiu de millorar Benicarló i la qualitat de vida dels benicarlandos», ha dit l'alcaldessa. Sobre aquest mapa de situació, Miralles ha definit els principals projectes sobre els quals s'està treballant i que «perfilaran el Benicarló del segle XXI». Bona part d'aquests grans projectes es portaran a terme a través de l'estratègia EDUSI, amb càrrec als fons FEDER, que l'alcaldessa ha definit com «una de les principals fites de la legislatura que ens ajudarà a definir un nou model de ciutat». Aquest nou model inclouria la creació d'una via verda litoral entre el barranc d'Aiguadoliva i la ratlla del terme amb Peníscola i el traçat d'un eix d'ordenació que uniria el Convent de Sant Francesc amb la plaça de la Constitució, que suposaria també la reconversió integral del passeig de Ferreres Bretó en una gran avinguda central per a vianants.

L'alcaldessa ha assenyalat que tots aquests projectes aniran de la mà de l'aprovació definitiva del Pla General d'Ordenació Urbana, que, segons ha recordat, «serà efectiva aquesta legislatura». La segona tinent d'Alcaldia, Marta Escudero, ha subratllat que «l'estratègia de l'equip de govern en aquests dos anys de legislatura ha sigut posar a les persones en el centre de totes les polítiques». Des d'aquesta perspectiva, ha dit Escudero, «s'han posat en marxa importants mesures d'emergència social, entre les quals destaquen aquelles encaminades a assegurar un habitatge digne, la millora de l'atenció a la dependència, als menors, i als col·lectius més desafavorits». La regidora ha destacat també les polítiques encaminades a la universalització dels recursos educatius i les campanyes per la igualtat real de totes les persones.

Les dues representants institucionals han incidit en la posada en marxa de diferents estratègies d'ocupació «que han generat més de 100 llocs de treball a Benicarló, que s'ha convertit en la ciutat amb menor percentatge d'atur entre totes les de més de 20.000 habitants a la província de Castelló». Pel que fa a les polítiques culturals, l'alcaldessa han subratllat «l'important salt qualitatiu que s'ha produït en els últims dos anys», amb els Premis Literaris Ciutat de Benicarló, «que han internacionalitzat la nostra situació en el mapa cultural» la consolidació del Mucbe com «l'espai museístic més important de Castelló» i de Benicarló «com a capital cultural de les comarques del nord gràcies a un intens programa d'activitats, festivals, i esdeveniments de primer nivell». Al rellançament dels atractius de Benicarló, «ha contribuït també l'elaboració del Pla Estratègic de Turisme, ferramenta «que ha permés detectar les necessitats del sector i satisfer les demandes dels visitants», ha dit l'alcaldessa.

En aquest model que busca la revitalització de la ciutat, Miralles i Escudero han subratllat «la concreció d'unes festes realment populars i molt més participatives», així com «la universalització de l'esport base, la millora de les infraestructures esportives, i el programa pioner Viu Actiu», polítiques orientades també «a construir un Benicarló vital, saludable i participatiu». Pel que fa a la participació ciutadana, Marta Escudero ha incidit en què s'han concretat per primera vegada uns pressupostos participatius i ha valorat de forma molt positiva la participació de la ciutadania en tots els processos participatius als quals ha estat convocada. El balanç dels dos primers anys de legislatura es completa amb la creació de nous canals de comunicació amb la ciutadania i «l'obertura de noves portes a la informació que genera l'Ajuntament». En aquest sentit, la segona tinent d'Alcaldia ha anunciat que «aquesta voluntat de millorar la relació entre l'Ajuntament i la ciutadania es concretarà en breu amb una nova web que presentarà una imatge més moderna i intuïtiva», «perquè tindre una ciutadania ben informada és tindre una ciutadania crítica i participativa», ha dit.

Sobre l'administració electrònica, Escudero ha constatat que «és una assignatura pendent sobre la qual estem treballant» i ha criticat «la nul·la actuació del govern anterior» en aquesta matèria. Finalment, les dos representants han coincidit a agrair a les institucions valencianes, tant la Generalitat com la Diputació, el seu suport i la seua aposta pel municipalisme.

4 visualizaciones0 comentarios
bottom of page