top of page

Les Festes Majors dā€™Amposta, inclusives, solidĆ ries i per a tots els pĆŗblics.

Les activitats seran majoritĆ riament gratuĆÆtes i es repartiran per espais diversos com la plaƧa de lā€™Ajuntament, el pavellĆ³ 1 dā€™Octubre o el parc municipal.

Amposta, 29 de juliol.- Unes Festes per als joves, per a les famĆ­lies i per a la gent gran. Les Festes Majors dā€™Amposta, que sā€™allargaran del 9 al 18 dā€™agost, tenen preparades mĆ©s de 100 activitats. Ā«Hem recuperat un model de Festes en el qual no centrem tots els actes nomĆ©s al pavellĆ³, sinĆ³ que incorporem activitats continuades a altres espais com la plaƧa de lā€™Ajuntament, perquĆØ siguin mĆ©s participatives i accessibles per a tots els pĆŗblicsĀ», ha dit lā€™alcalde, Adam TomĆ s.


Una altra de les apostes Ć©s que els actes tinguin un retorn per a la poblaciĆ³ mĆ©s enllĆ  de lā€™entreteniment, pel qual sā€™ha apostat per la gratuĆÆtat de la majoria dā€™activitats, a mĆ©s del carĆ cter solidari que adoptaran tres actuacions infantils i la Nit ElectrĆ²nica a la Zona Jove. El protagonista dā€™aquest any perĆ² Ć©s el concert de Melendi, el qual ja porta mĆ©s de 4.000 entrades venudes. Un esdeveniment que tambĆ© comptarĆ  amb lā€™actuaciĆ³ dā€™En&Ton, ja que des de fa uns anys sā€™intenta crear aquestes sinergies entre els artistes locals i els de renom. Incloent el programa taurĆ­, les Festes Majors han tingut un cost de 360.000 euros, una partida que "Ć©s una inversiĆ³, perquĆØ les festes incideixen tambĆ© de forma directa i indirecta sobre lā€™activitat econĆ²mica del municipi", assegura TomĆ s.


El regidor de Festes, Ramon Bel, ha assenyalat que Ā«la plaƧa de lā€™Ajuntament posarĆ  en relleu les activitats tradicionals de casa nostra, com pot ser el pregĆ³, lā€™Amposta Jota Viva, el Concert de BandesĀ». AixĆ­, en aquesta ubicaciĆ³ emblemĆ tica al centre del poble, sā€™inauguraran les festes amb el concert de mĆŗsica tradicional de les valencianes Sis Veus amb lā€™actuaciĆ³ Ā«Els dies i les donesĀ», el 9 dā€™agost, i es tancarĆ  amb el concert Ć­ntim de la ex participant de La Voz, Keila Garcia, el divendres 18.


Entremig hi haurĆ  des del tradicional pregĆ³ i la presentaciĆ³ de pubilles, la 2a Trobada de Cantadors, el Concert de Bandes (retransmĆØs en directe per la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya) o fns i tot una obra de teatre a cĆ rrec del grup local Terra Baixa. Procurant tenir unes Festes Majors mĆ©s inclusives, ja sā€™ha incorporat la fgura de lā€™intĆØrpret de signes en alguns actes, a mĆ©s de comptar amb les atraccions infantils sense so ni llum durant dues hores al dia i comptar amb espais adaptats per a persones amb mobilitat reduĆÆda o cadira de rodes als diferents actes i concerts.


Activitats familiars Una altra de les apostes que sā€™ha volgut fer Ć©s la del pĆŗblic familiar, que enguany tindrĆ  gairebĆ© una activitat diĆ ria perquĆØ grans i petits puguin gaudir de les Festes. Lā€™espectacle de mĆ gia i circ Ā«AntipastiĀ», lā€™espectacle Ā«FolkidsĀ» o el concert del grup Ā«El Podeu contactar amb nosaltres al 680247127 o al correu v adell@amposta.cat

Pot PetitĀ» tindran, a mĆ©s, una vessant solidĆ ria a favor de lā€™ONG Contad Conmigo.


Zona Jove i orquestres A diferĆØncia dā€™altres anys, la Zona Jove, que comenƧarĆ  la seva activitat el dia 9 i lā€™acabarĆ  el 17 dā€™agost, es mantindrĆ  totes les nits al costat de lā€™auditori municipal, i serĆ  dā€™entrada gratuĆÆta amb excepciĆ³ de tres nits: la Festa de lā€™aigua, el Festival Remember Techno i la Nit ElectrĆ²nica, aquesta Ćŗltima de carĆ cter solidari. Lā€™espai tambĆ© acollirĆ , entre dā€™altres, lā€™actuaciĆ³ de La Central amb versions dels 80 i 90, el dissabte 10, i concert de Joan Rovira, el dijous 15. A mĆ©s, lā€™Ćŗltim divendres de Festes sā€™incorporaran les activitats al Castell organitzades per Ā«Surt al CastellĀ», amb quatre concerts programats, el divendres 16, o el consolidat Ā«correbarsĀ». Pel que fa a les orquestres, de lā€™11 al 17 dā€™agost al pavellĆ³ 1 dā€™Octubre hi haurĆ  una actuaciĆ³ diferent, amb noms coneguts com Ā«La MundialĀ» o Ā«Almas GemelasĀ».


Exceptuant perĆ² la nit del Concurs Nacional de Vestits de Paper, el divendres 16, que es farĆ  la desflada i posteriorment lā€™actuaciĆ³ del grup de comĆØdia improvisada Ā«American Impro HistoryĀ».


Actes taurins Finalment, pel que fa al programa dā€™actes taurins, el regidor dā€™Esports, Marc FornĆ³s, ha indicat que Ā«sā€™ha intentat adaptar els actes taurins a la resta dā€™actes perquĆØ tothom pugui anar a tot arreuĀ». La novetat dā€™aquest any al programa de bous Ć©s el canvi dā€™ubicaciĆ³ de la sortida del bou capllaƧat, que passarĆ  al pĆ rquing del costat de la pista dā€™atletisme. Ā«Ć‰s un espai proper al centre del poble i on es pot concentrar molta gent sense cap problemaĀ», ha afrmat el regidor. Els dies 2 i 3 dā€™agost es podrĆ  recollir el programa de festes presentant la targeta que es repartirĆ  per unitat familiar. Els espais habilitats per recollir el programa sĆ³n lā€™Ofcina de Cultura i Festes, i els encreuaments de lā€™avinguda de la RĆ pita amb Miquel Granell, SebastiĆ  J. ArbĆ³ i Primer de Maig. TambĆ© hi haurĆ  la possibilitat de recollir-lo el dia 5 dā€™agost a lā€™Ofcina de Cultura i Festes des de les 9.30 del matĆ­ fns a les 14 h

21 visualizaciones0 comentarios
bottom of page