top of page

BenicarlĆ³ presenta un pressupost de 27,4 milions dā€™euros marcat per les inversions de lā€™EDUSI.


El Ple de l'Ajuntament debatrĆ  aquesta nit el Pressupost General de l'Ajuntament per al 2019, que suma un total de 27.413.475 euros, inclĆ²s el de lā€™OACSE. A mĆ©s de lā€™aposta social i dā€™ocupaciĆ³, destaca lā€™augment de les inversions procedent dels fons europeus, a travĆ©s de lā€™EstratĆØgia de Desenvolupament UrbĆ  Sostenible Integrat.


Lā€™alcaldessa de BenicarlĆ³, Xaro Miralles, i el regidor d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de BenicarlĆ³, Carlos Flos, han detallat el contingut del Pressupost General de l'Ajuntament per al 2019, que aquesta nit a partir de les 21.00 hores dictaminarĆ  el Ple i que suma un total de 27.413.475 euros, una xifra que suposa un increment dā€™2,5% respecte del pressupost de 2018.

Segons ha explicat lā€™alcaldessa ā€”que ha augurat un ple Ā«llarg i intensĀ»ā€” Ā«el de 2019 Ć©s un pressupost ambiciĆ³s que ha de comenƧar a marcar el BenicarlĆ³ del futurĀ». Miralles ha assenyalat que Ā«hem continuat amb lā€™aposta del primer dia de cobrir les necessitat de les Ć rees mĆ©s importants i, a la vegada, hem refermat les polĆ­tiques socials i dā€™ocupaciĆ³Ā». Lā€™alcaldessa ha reconegut que Ā«la nostra prioritat des de 2015 han estat les Ć rees de Benestar Social i PromociĆ³ EconĆ²mica, perĆ² tambĆ© hem donat un impuls molt important a altres Ć rees com Cultura i FestesĀ».

Per la seua part, el regidor d'Economia i Hisenda ha manifestat que Ā«amb aquest pressupost, BenicarlĆ³ avanƧa cap a la modernitatĀ» i ha destacat que Ā«hem preparat un pressupost per a poder treballar tot lā€™any, governe qui governe a partir del 26 de maigĀ».

La xifra total de 27.413.475 euros inclou el pressupost de lā€™OACSE (Organisme AutĆ²nom de Centres Socials Especialitzats), que Ć©s de mĆ©s de 3,5 milions dā€™euros. En aquest sentit, lā€™alcaldessa ha volgut subratllar que Ā«som dels pocs ajuntaments de les nostres dimensions que gestionem cinc centres socials especialitzatsĀ», en referĆØncia al Centre GeriĆ tric, la ResidĆØncia Sant Francesc, la ResidĆØncia i Centre de Dia El Collet i el Centre de Dia Nou dā€™Octubre.

Pel que fa a les inversions, sā€™han previst un total de 2.585.368,07 euros, Ā«la xifra mĆ©s elevada que hem tingut maiĀ», ha dit lā€™alcaldessa. En aquest capĆ­tol, marcat per les aportacions de lā€™EDUSI, sā€™inclouen projectes com la Biblioteca Municipal (que sā€™ubicarĆ  a lā€™antic Centre de Salut), el Centre dā€™AtenciĆ³ a la Ciutadania (a la plaƧa del Doctor Pera), la Via Litoral, la reducciĆ³ del consum energĆØtic de la xarxa dā€™enllumenat pĆŗblic o la urbanitzaciĆ³ de lā€™eix cĆ­vic central (carrer de Sant Francesc i carrer de Ferreres BretĆ³).

En les inversions tambĆ© sā€™inclouen lā€˜adequaciĆ³ de locals per a la Universitat Popular (al c. del Tossal de les Figueres) i lā€™adequaciĆ³ dā€™un pĆ rquing per al Mercat de BenicarlĆ³ que sā€™ubicarĆ  en un solar cantoner entre c. del Rei Joan Carles I i el passatge del Mercat, davant dā€™on es planta la Falla del Mercat Vell. Lā€™alcaldessa ha anunciat que Ā«lā€™Ajuntament llogarĆ  aquest solar per convertir-lo en un pĆ rquing pĆŗblic que donaria servei als clients del Mercat i de la zona centreĀ». Miralles ha assenyalat que Ā«amb aquest pĆ rquing eliminarem els cotxes de lā€™entorn mĆ©s immediat del Mercat i solucionarem la problemĆ tica de lā€™aparcament al centreĀ».

En lā€™apartat dā€™ingressos, el regidor dā€™Economia i Hisenda ha destacat que Ā«grĆ cies a la bona gestiĆ³, hem aconseguit incrementar aquest capĆ­tolĀ», on destaquen les aportacions del fons europeus o del Fons de CooperaciĆ³ Local de la Generalitat Valenciana, entre dā€™altres.

En l'apartat de despeses, es mantĆ© el capĆ­tol de personal (9,2 milions d'euros) i el de despesa corrent (9,3 milions dā€™euros). TambĆ© sā€™inclouen les despeses financeres (194.174 euros), les transferĆØncies corrents (1,4 milions dā€™euros) o els passius financers (883.391 euros).

Finalment, els impostos i les taxes queden congelats. Ā«NomĆ©s hem previst una rebaixa mĆ­nima que sā€™aplicarĆ , a travĆ©s de bonificacions, a aquelles empreses que contracten persones aturades de llarga duradaĀ», ha dit Carlos Flos.

11 visualizaciones0 comentarios
bottom of page