top of page

Lā€™Ajuntament de PenĆ­scola convoca el primer Consell de Cultura del nou mandat.



Lā€™Ajuntament de PenĆ­scola ha convocat el primer Consell de Cultura del nou mandat aquesta mateixa setmana. Convocat cada quatre mesos, aquest Consell reuneix les entitats culturals de la localitat, amb lā€™objectiu de coordinar agendes, fer propostes de programaciĆ³ cultural, comunicar incidĆØncies, aixĆ­ com donar trasllat de novetats i oportunitats de subvencions a les agrupacions culturals.


DesprĆ©s de la composiciĆ³ de la nova corporaciĆ³ municipal i convocat el primer Consell de lā€™any el mes de febrer, com es compta amb nou titular en la cartera de Cultura en lā€™equip de govern, RamĆ³n SimĆ³, sā€™ha convocat el Consell per presentar el nou regidor i aclarir els termes de les subvencions municipals a entitats culturals.


"Enguany les subvencions comptaran amb un 10% mĆ©s dā€™aportaciĆ³ municipal i es pagaran, com fins ara, en dues fases" ha explicat el regidor, que ha aclarit que "es tractarĆ  de facilitar que les entitats compten amb el 90% dels diners a lā€™inici de lā€™exercici, desprĆ©s de la firma del conveni, i amb el 10% restant desprĆ©s de la justificaciĆ³ de la subvenciĆ³; la qual cosa suposaria que les associacions compten amb mĆ©s liquiditat per desenvolupar la seua activitat al llarg de lā€™any"; fins ara es liquidava un 50% a lā€™inici i el 50% restant de lā€™import desprĆ©s de la justificaciĆ³, a final dā€™any.


Durant la reuniĆ³ es va recordar tambĆ© a les associacions que seā€™ls va donar trasllat, via correu, de la subvenciĆ³ que impulsa la Generalitat per a la promociĆ³ de la cultura tradicional.


"La participaciĆ³ de les entitats en les actuacions i decisions de la regidoria Ć©s molt importants, per la qual cosa el funcionament del Consell Ć©s prioritari per a la nostra Ć rea" ha assegurat SimĆ³.


Aquest ha sigut el primer consell de participaciĆ³ ciutadana que ha convocat el nou equip de govern, dels sets consells que hi ha constituĆÆts, als quals se sumarĆ  en les prĆ²ximes setmanes el Consell de Salut.

25 visualizaciones0 comentarios
bottom of page