top of page

Lā€™Ajuntament de PenĆ­scola crea un Consell de Salut.


La iniciativa sā€™emmarca dins de lā€™EstratĆØgia de PromociĆ³ de la Salut i PrevenciĆ³ en el Sistema Nacional de Salut (EPSP)
Lā€™objectiu, articular accions, procediments i intervencions integrals, orientades al fet que la poblaciĆ³ millore la seua qualitat de vida, i a la promociĆ³ de la seua participaciĆ³

PenĆ­scola ( 19 de juliol de 2019 )



Lā€™Ajuntament de PenĆ­scola ha aprovat en Ple municipal la creaciĆ³ dā€™un nou Consell de Salut, una de les primeres iniciatives impulsades des de la Regidoria de Sanitat, desprĆ©s de lā€™adhesiĆ³ de lā€™administraciĆ³ local a lā€™EstratĆØgia de PromociĆ³ de la Salut i PrevenciĆ³ en el Sistema Nacional de Salut. Amb aixĆ², es compromet a desenvolupar un cronograma dā€™accions entre les quals sā€™inclou la creaciĆ³ dā€™aquest Consell de participaciĆ³ ciutadana.

ā€œCreem aquesta nova taula participativa en la qual consensuar les actuacions a desenvolupar dins del marc de lā€™EPSP, amb lā€™objectiu de millorar la qualitat de vida de les nostres veĆÆnes i veĆÆnsā€ ha explicat la regidora de lā€™Ć rea en el consistori, MarĆ­a JesĆŗs Albiol.


El Consell estarĆ  integrat per representants de la mateixa corporaciĆ³ municipal, entitats locals vinculades a la prĆ ctica esportiva, el benestar social i la promociĆ³ de la salut; aixĆ­ com representants dels centres educatius i el mateix Centre de Salut.

Entre les propostes a avaluar pel futur Consell i que la Regidoria ja posa sobre la taula, es troba el disseny i senyalitzaciĆ³ de rutes saludables pel terme municipal, en les quals sā€™identifiquen els beneficis de recĆ³rrer-les de forma periĆ²dica per a la salut.

A mĆ©s, les Ć rees de Benestar Social i Esport coordinaran la programaciĆ³ i el desenvolupament dā€™iniciatives i activitats amb els objectius que marca lā€™EPSP, com jornades formatives, tallers, xarrades i activitats que divulguen i promoguen la prevenciĆ³ en salut i la prĆ ctica dels hĆ bits saludables en els diferents trams dā€™edat, des de la infĆ ncia, i en lā€™etapa educativa, fins a la tercera edat.

53 visualizaciones0 comentarios
bottom of page