top of page

PenĆ­scola rendibilitza la VII TriathlĆ³ Infinitri de Mitja DistĆ ncia amb quasi un miliĆ³ dā€™euros.


Amb 1000 participants, Ʃs la prova de la seua categoria en la Comunitat Valenciana amb mƩs inscrits i se situa entre les mƩs concorregudes del paƭs
El 90% dels participants procedien de fora de la provĆ­ncia i el 59% de fora de la Comunitat. Sā€™hi han sumat fins a 12 nacionalitats diferents en la procedĆØncia per paĆÆsos.

PenĆ­scola ( 3 de juliol de 2019 )


Lā€™Ć rea dā€™Esports de lā€™Ajuntament de PenĆ­scola, juntament amb lā€™organitzaciĆ³, Infinitri Sports, ha fet balanƧ de la setena ediciĆ³ del TriatlĆ³ de Mitja DistĆ ncia que va acollir la localitat el mes de maig passat.


Amb mil inscrits, la Ciutat a la Mar va acollir aquesta prova seleccionada com a seu del campionat de la Comunitat Valenciana en la seua modalitat, per la qualitat organitzativa i pel valor esportiu.


Composta per un circuit de nataciĆ³ de 1900m, al voltant del tĆ³mbol; 90km de circuit en bicicleta per la comarca i 21km de cursa (mitja maratĆ³) pel Parc Natural de la Serra dā€™Irta, ha multiplicat per quatre el nombre dā€™inscrits des de la primera ediciĆ³, i sā€™ha convertit en un esdeveniment de referĆØncia en la seua modalitat.

Manu GarcĆ­a, director de la prova, ha destacat i ha explicat aquest creixement grĆ cies a lā€™atractiu dā€™aquest i la seua ubicaciĆ³: ā€œPenĆ­scola en si Ć©s lā€™avantatge, sembla que estiga dissenyada per al triatlĆ³, amb una secciĆ³ de nataciĆ³ espectacular, al voltant del castell, espai molt condicionats per fer les transicions, uns accessos per carretera molt segurs i la combinaciĆ³ de lā€™itinerari per a la cursa amb nucli antic i parc natural i cales molt atractiu i interessantā€.


Lā€™alcalde, AndrĆ©s MartĆ­nez, ha destacat ā€œla importĆ ncia dā€™acollir aquest tipus dā€™esdeveniments, ja que suposen la consolidaciĆ³ de PenĆ­scola com a escenari natural de competicions i proves esportives, la qual cosa genera pernoctacions, arribades de visitants i turistes que es converteixen, a la vegada, en potencials prescriptors de la destinaciĆ³ā€ ha valorat.


Lā€™estimaciĆ³ i avaluaciĆ³ de lā€™impacte de la prova revela que cada participants va gastar de mitjana 278ā‚¬ durant el cap de setmana, la qual cosa va suposar un impacte econĆ²mic de 950.760ā‚¬ per a PenĆ­scola.


El 90% dels participants procedien de fora de la provĆ­ncia i el 59% de fora de la Comunitat. Amb un pĆŗblic assistent calculat en 3420 persones i la celebraciĆ³ de la Fira del Corredor, el comerƧ local tambĆ© se suma a lā€™oferta complementĆ ria beneficiĆ ria de la celebraciĆ³ de lā€™esdeveniment.


La contractaciĆ³ en aquesta ediciĆ³ del reconegut triatleta internacional professional Tim Don, 2 vegades campiĆ³ olĆ­mpic i posseĆÆdor del rĆØcord mundial dā€™Ironman, ha generat un impacte en xarxes socials de visualitzacions de la seua participaciĆ³ a PenĆ­scola que superen els tres milions.


La regidora de lā€™Ć rea dā€™Esports, Dolores Bayarri, ha confirmat el seu compromĆ­s amb la continuĆÆtat de la prova lā€™any prĆ²xim destacant la seua importĆ ncia i visibilitat dins del calendari dā€™esdeveniments esportius en el municipi.


4 visualizaciones0 comentarios
bottom of page