top of page

L'Ajuntament de Peníscola alerta del perill que suposa la negativa de Conselleria a l'ambulà


Cinc mesos ha tardat la Conselleria de Sanitat a atendre la petició de reunió que, des de l'Ajuntament de Peníscola, es va sol·licitar el passat mes de juny per a trobar una solució a la negativa de l'administració autonòmica enfront de la petició del municipi d'assumir els costos del transport sanitari, en les condicions en les quals ho venia fent en els últims anys. La trobada, sol·licitat el 30 de juny al Director General d'Assistència Sanitària, tenia lloc ahir i no va ser atès per l'alt càrrec, sinó per dos subdirectors. El alcalde, Andrés Martínez, ha transmès “la cordialitat de la reunió”, així com “la falta de solucions efectives per a la població”.

Des de la Direcció general es confirmava que per a 2017 la Generalitat Valenciana no ha consignat recursos per a una base d'ambulàncies en la població, tal com li sol·licitava unànimement l'Ajuntament en ple el passat mes de juliol. Aquesta petició, motivada després de l'informe desfavorable de Conselleria al·legant duplicitat per a la prestació del servei per part de l'administració local que fins al moment venia assumint-ho, “no l'atenen” explicava Martínez, malgrat el pes demogràfic de la localitat, sobretot en mesos de temporada mitjana i alta turística, en els quals “Peníscola té més població que tota la comarca junta”; sinó que “han advertit que els metges no podran desplaçar-se amb un vehicle de transport sanitari pagat per l'Ajuntament”, evitant així la possibilitat que l'Ajuntament preste el servei en les condicions en les quals ho prestava fins ara. I aquesta sembla ser l'única opció possible.

Des de la Direcció general han informat al consistori que de voler pagar el transport sanitari, haurà de fer-ho sense desplaçament de facultatius i ha comunicat a l'administració que efectuarà un estudi de les necessitats de la localitat a futur. “El que és clarament insuficient per a una població que està explicant fins ara amb 1400 atencions anuals per part del servei d'ambulàncies que pagava l'Ajuntament” ha valorat l'alcalde. “Si no assumeixen el cost des de la Generalitat i no ens permeten assumir-ho a nosaltres amb la totalitat i qualitat del servei que es prestava fins ara, què creuen que podria succeir a Peníscola, quan comptem amb més de 120.000 habitants i les ambulàncies hagen de desplaçar-se des d'altres municipis perquè a Peníscola no es disposa d'aqueix servei?” es preguntava l'alcalde, apel·lant a la multitud d'atencions que presumiblement no es podran prestar en les mateixes condicions de seguretat i rapidesa.

Actualment l'àrea de salut en la qual Peníscola es troba, disposa de dos SAMU – una a Morella i l'altra amb base a Vinaròs-, a més de tres vehicles de suport vital bàsic, a Benicarló, Vinaròs i Sant Mateu. Fins a enguany l'ambulància de servei 24h en el municipi, dependent de l'Ajuntament, ha duplicat les atencions del servei que presta la Generalitat de trasllat a pacients a l'hospital, que suma amb prou faenes 600.

Comments


bottom of page